Der er desværre sket en stigende tendens i antallet af indbrud i medlemmernes både. Det er især i de mørke måneder samt når bådene står på land, at de fleste indbrud finder sted.

Oftest er det børn/unge der begår indbruddene og selvom flere bliver pågrebet viser det sig desværre svært at komme problemet til livs.
Bådeforeningen er i tæt dialog med politiet og på baggrund af overvågningskameraerne bliver tyvene indimellem pågrebet. Det kan dog være vanskeligt at identificere tyvene grundet deres påklædning samt det faktum, at indbruddene oftest sker i de mørke nattetimer.

Nogle undrer sig måske over at magnetnøglerne kan bruges til samtlige broer. Dette er dog af sikkerhedsmæssige hensyn således, at man kan komme andre medlemmer til undsætning, hvis eksempelvis nogen kommer ud for en ulykke på en anden bro. Dette giver god mening.

Tidligere har bådeforeningen brugt mange penge på, at få et vagtselskab til at rundere på broerne. En dyr ordning som desværre heller ikke kunne holde tyvene væk.

Hvad kan man selv gøre for at minimere chancen for indbrud?

  • Man skal altid huske at lukke portene efter sig.
  • Bede uvedkommende der opholder sig på broerne om at forlade disse.
  • Tømme båden for ting af værdi, så tyvene ikke har noget at gå efter (alkohol, tobak og øvrige let omsættelige varer).
  • Informere havnemesteren hvis man mister eller har fået stjålet sin magnetnøgle til portene, så den ikke havner i de forkerte hænder.
  • Evt. installere et alarmsystem i båden. Forskellige alarmer kan allerede købes i byen og ellers kan de købes på internettet til fornuftige priser. De kan med fordel også bruges når båden står på land.

Konstatere man at der desværre har været indbrud i ens båd, bedes man udover at anmelde det til politiet også kontakte og informere havnemesteren. Havnemesteren vil efterfølgende se efter, om andre både på broen har haft indbrud og herefter forsøge at kontakte ejerne til disse.

Der arbejdes selvfølgelig løbende på tiltag, for